Besedila v glasbi, kaj vam povejo?:P

Čeprav je ponavadi prva stvar pri muzki, ki jo opazim, melodija in zraven ritem, mi tudi za besedila sploh ni vseeno. Kakšen komad naredijo še prav poseben, zaradi njih se lahko najdeš prav v določeni pesmi ali pa so besedila konec koncev tvoja in zato seveda izraz tebe:) Glasba, ki jo poslušam, je ponavadi tudi ql poezija …

Floydi so sploh nekaj posebnega:P Komad Time mi je všeč že dolgooo :)

Ticking away the moments that make up a dull day You fritter and waste the hours in an offhand way. Kicking around on a piece of ground in your home town Waiting for someone or something to show you the way.

Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain. You are young and life is long and there is time to kill today. And then one day you find ten years have got behind you. No one told you when to run, you missed the starting gun.

So you run and you run to catch up with the sun but it’s sinking Racing around to come up behind you again. The sun is the same in a relative way but you’re older, Shorter of breath and one day closer to death.

Every year is getting shorter never seem to find the time. Plans that either come to naught or half a page of scribbled lines Hanging on in quiet desperation is the English way The time is gone, the song is over, Thought I’d something more to say.

Glasba je tako univerzalna stvar, umetnost in nekaj najboljšega na svetu=) Na srečo obstaja različna in to je super; tudi ljudje smo vsi po svoje drugačni. Včasih se najdem v klasiki, večkrat v rocku in psihadeliji, tudi v punku, jazzu in funku, sploh ni tako pomembno, če le nekaj v tej glasbi naredi name vtis.

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev to “Besedila v glasbi, kaj vam povejo?:P”

 1. stesh stesh pravi:

  Jaz bom reku tko, kot je rekel Syd: Všeč so mi besedila, ki imajo več pomenov in besedila, ki imajo preprosto zgodbo. Za razmišljat in za uživat.

 2. tinaenainedina tinaenainedina pravi:

  Se strinjam s tabo…ni vse v ritmu oz. melodiji! Meni so besedila tista, ki dajo komadu značaj. In največkrat se najdem v rocku! Pink Floydi so pa iak prva liga…you just got to love them! :)

 3. Pingo pravi:

  Nism lih oboževalec Floydov (predvsem, ker je ena prfoksa na faksu huge fan, in smo nekega dne pri uri bili primorani poslušat njeno muzko xD), sam drugače niti ne gledam tolko na besedilo. Pri men je glavni ritem, pač neka “trda” muzka, kjer lahk sprostim svoje vsakodnevne frustracije. ;)

 4. zelenka zelenka pravi:

  haha no kakorkol že – music 4ever! :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !