ljudje s(m)o čudni

hja, točn tko. to vedno bolj postaja jasno… trenutki lažne iluminacije so mim, meglice senčijo globlje človeške skrivnosti. provzaprov je vse skupi en velik absurd – jasno je samo, da smo vsi še kako nenavadni, čudaški in zapleteni – in to je edina stalnica. seveda obstaja folk, ki se zdi zlo banaln in predvidljiv in nasploh nč posebnga. ampak še taki presenetjo. človek preseneča tud samga sebe!

kar me vedno bolj bega in jezi obenem, je lažna morala. čut za druge in te stvari, to me spravlja ne vem kam, ker se vedno znova izkaže za neki čist druzga kot pa naj bi se. shit, hinavci! svet jih je poln, in ne prenašam jih. al pa ta človeška vzvišenost, zamisel o lastni večvrednosti, neiskrenost, in kar je mogoče najbolj grozljiv: delitev vseh nas po eni nevidni lestvici, torej delanje razlik po čemerkol že, recimo po kešu in statusnih simbolih al pa bolj rasistično, po barvi kože, izvoru, etc.  človeška civilizacija je kruta in nepravična. ko npr. pogovor naleti na karkol kapitalističnega, bi nekateri skočil v ogenj, če bi blo treba, vse za denar, moč in ugled! ampak ta logika novodobne zgodovine je v samem bistvu men zlo tuja oz. odtujena kot človekinji.

čemu delat takšne razlike med nami? in konec koncev, čemu delat ogromne razlike med vsemi bitji? ja, različni smo in drugačni in to je supr, a ne v smislu več- oz. manjvrednosti nekoga ali nečesa! variacije vsega živega so vendar najboljše, kar obstaja. brez mešanja lepota ne bi bla to, kar je loh in noben ne bi nikamor prlezu sploh.

ljudje so kljub vsemu zanimiva bitja in kot novopečena brucka antropologije se bom z njimi še dost ukvarjala… pa vendarle me večkrat šokira realnost – in nečloveški človek. očitno je res, da je človek največja skrivnost. mislm, da jih ma narava nešteto, a je iskrena – človek pa variira na nvem kok načinov in se nenehno spreminja …

  • Share/Bookmark
 

1 komentar to “ljudje s(m)o čudni”

  1. kaja pravi:

    Dobro napisano … Sploh tista besedna zveza nečloveški človek je nadvse posrečena. Ja, človek se stalno spreminja in ratuje nova in nova uganka … Pravzaprav v bistvu spoznamo, da stavek: Človeka sem zares spoznal/ga poznam res nima nobenega smisla, ker smo ljudje precej “leteča” bitja in se lahko še sami sebi načudimo … Je pa pestro in zanimivo, vsekakor. LP, Kaja

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !