Življenje na Obali je kul.

Z oktobrom se je začel faks in moja nova brucovska vloga. Primorska! Nekaj novega, še kar oddaljenega, drugačnega, bolj samostojnega in vsekakor dosti bolj odprtega…

Vsak dan je posebna dogodivščina; beseda zanimiv pride tukaj do čisto novega izraza. Uživam v sprehodih po meni še neznanih kotičkih, ozkih ulicah, poteh tik ob morju in poteh daleč stran od centra. Vreme me skoraj vsak dan pozitivno preseneti s toplim soncem in včasih nekaj vetra. Jesenske barve so enkratne povsod, to drži tudi na Primorskem. =) Igro narave lahko opazujem neskončno dolgo pa se ne naveličam – le ta presneti čas me pri tem omejuje! A tudi v zvezi s tem je situacija prav prijetna, veliko bolj kot v Ljubljani.

Čas tukaj se pravzaprav velikokrat ustavi. Tako zakon občutek! Sedim na klopci ob morju, skoraj popolnoma odsotna od zunanjega sveta, a vendarle ne čisto – zatopljena v morje in drevesa pač razmišljam oz. še to ne vedno – prepustim se risanju… Voham svež zrak in čutim precejšnjo odprtost v različnih pomenih vse naokrog. Sproščenost ljudi, na primer. Zdi se, da je človeška nasmejanost res iskrena in da posameznik ni ograjen z nevidno mrežo, ki ne pusti nikomur blizu in ki povzroča sumničavost. Sklepati poznanstva se ne zdi zapleteno, nasprotno, primorski prostor deluje idealen za sodelovanje. Prostor, kot nalašč za antropološki teren? Mogoče pa res. =) Vsekakor je super za začetek nečesa kot je študij in človeka z vsemi pozitivnimi lastnostmi ne pusti hladnega, je celo navdih za ustvarjalnost. Čas, ki v večini današnjega kapitalističnega sveta človeku ne pusti niti dobro zadihati in mu ne da možnosti uživati, ima na Obali neko drugo dimenzijo. Ljudje se zavedajo pomembnosti dobrih medosebnih odnosov in čas jih pri tem ne ovira. Za nekoga se to kaže kot počasnost, lenobnost, a zame je tako delovanje zelo simpatično in vsaj radovednosti, če ne že občudovanja vredno.

Študentsko življenje? Svoboda + delo, a na drugačen način kot sem to poznala do zdaj. Kolegi na faksu so izredno fajn, razgledani, zanimivi, z veliko interesi in tolerance do drugačnosti, kar me res veseli! Zato ni nič čudnega, da so smeh, kul debate in prijazen odnos stalnica med nami, povezal pa nas je tudi nedaven protest proti dražbi UP Armerije in Foresterije. Komaj začetek in že demonstracije…=) Jp, dost se dogaja na faksu in zunaj njega, to pa mi je blizu… Samo še vedno nisem plavala! Tudi to mi ne uide. =)

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev to “Življenje na Obali je kul.”

  1. Kaja pravi:

    Hm, čisto logično je, da je cel faks bol povezan, če vas je precej manj kot nas v LJ, ampak tut tle se da dobit precej fajn folk … Ne drvijo vsi s kapitalizmom naprej :D, sicer pa soliden vpis.

  2. Ginko pravi:

    Jah no, pa ostan tm, če ti je taku fejst=D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !