Utrinki

Po novem sem palačinkopekinja – ke lepo delo=) Vesela sem, da je šefica dovolj odprte narave in bo naša ponudba kmalu dopolnjena z veganskimi palačinkami=)… Zaenkrat se počutim prav hecno, saj ustvarjam s hrano in je hkrati ne probavam, torej sploh ne vem točno, kaj nastane => na srečo so “stranke” zelo zadovoljne=).

palačinke

Včeraj bila je posebna, zelena, sobota! Zakaj zelena, bo kmalu jasno. Pripetilo se je družinsko in prijateljsko srečanje spešl sorte: poroka! Bratranec iz Kopra, ma kaj drugega=)… Njegova ženka obožuje zeleno barvo (ni edina, ni edina!!), zatorej je bilo vse v znamenju zelene. Ahhh, ke čudovito! Zelena nevestina obleka, zelena ženinova srajca, zeleno-bel šopek, zeleni okraski na mizah, zelene pentlje na avtih, dosti zelenih koktejlov, zelen foto sešn, zelena trava v Lipici, zelena kočija, zelena zeleni zelenoooo! Prvič sem jedla slow food – alora, 5 jedi! Ke so nori! Haha, pa še kako=D! Etnološko zanimiv utrinek pa je bil sploh obred pred samo ohcetjo: ženin si je moral ženo priboriti, odkupiti, in cena je bila višja od zlata=D. Za doto je dobil kanarčka v škatli z – zeleno pentljo=P… Všeč sta mi bila dva komada od številnih, ki jih je sintesajzerar igral – takrat se je delu naše familije končno utrgal in zaplesal smo v svojih ritmih. Potem se je poplesavanje spet vrnilo v prejšnje tirnice: parčki na plesišču, ostali pa za mizami (foto, pijača, debate)… no, inu igrice so tudi bile kaj prida. Zabavne sploh, ko si se lahko režal od daleč. Pri zadnji sem prišla tudi sama na vrsto – tista fora, ko en bere zgodbo in imaš sam določeno ime (npr. kralj, kočija, kočijaž, konj, etc), inu ko zaslišiš svoje ime, tečeš okrog stola, sicer kazen – kozarec vina! Sestrica se je držala izredno dobro, brez kazni, medtem ko je naša “kočija” vsaj enkrat zamudila. =D

Lipica

Danes sem končno prečitala do konca Kafkov Proces. Ke nenavadno delo! Point je v tem, da je preprosto štekanje tega nemogoče. Očitno. Kr scary knjiga, sam dobra. Zdej me čaka še na kupe knjig! Da študijskega gradiva niti ne omenjam. Ko pa se sprehajam ob obali, me neštetokrat prešine vonj po poletju in najraje bi se vrgla v morje in plavala plavalaa plavalaaa! Študirat ob morju je supr, ampak že prirojene lenobnosti se nekako ne odrešiš – zato pa uživaš=P!

Proces

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev to “Utrinki”

 1. ginko pravi:

  ho ho, sliš se fajn, celoten zapis=D bi pa raje kafko kot bachov absolutizem. pika.

 2. staš pravi:

  Hej, lahko bi se kaj javila, ne. Ne mi več pisati o morju, ker bom znorel. Sicer pa poznam ta rokopis. Dvakrat sem prebral Proces, dvakrat sem videl drugo zgodbo. Če ga bom šel brat tretjič, me zagotovo čaka še ena zgodba. Kaj naj rečem, je pač prvovrstna mojstrovina. Vesel sem, da bereš dobre knjige, naslednja bo od Rilkeja. (Nemci so znali /znajo). Tudi Slovenci dobro pišejo, ampak o tem drugič. Nasvidenje!

  P.S.: Bojda na koncu sledi konec. Konec.

 3. zelenka zelenka pravi:

  Ooo, Floydovc, kje si ti??:) Lepo, da si se oglasu!;) Mhm, vem, da si sam že kr strokovnjak za Kafko – bi blo kul met kdaj kšno debato na to temo…;) Drugač, ti še blogaš? Pa ja, dobre knjige, ko si končno najdm čas! Včasih me mal jezi, da je tega premal, ker se morm ukvarjat z milijon članki za faks, ampak tko pač je do konca izpitov=) Srečno na maturi!!

  shine on!

  P.S. Pomembno: Vabljen si na morje (pa še kdo)=) Garantirano ne boš znorel=D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !